6 years in 500…ish words

Career
Apr 9, 2024

Εάν έπρεπε να περιγράψω το ταξίδι μου στο Skroutz τα τελευταία 6 χρόνια με μόλις 500 λέξεις, τότε η ιστορία μου – η αλλιώς η προσωπική μου εξέλιξη  – ξεκινάει κάπως έτσι…!

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2018, στα ευάερα και ευήλια open space γραφεία του Skroutz στη Νέα Ιωνία με τον λαχταριστό πρωινό μπουφέ, τότε ακόμη που η εταιρεία μετρούσε γύρω στα 140 άτομα. Και κάπως έτσι ξεκινά η προσωπική εξελιξη μου στο Skroutz με πρόσωπα χαμογελαστά, φιλικά, οικεία, γεμάτα ενέργεια και ιδέες! 

Η εκπαίδευσή μου σηματοδοτεί την αφετηρία και σύντομα αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου ως Account Manager στο Εμπορικό Τμήμα. Για τα επόμενα 2 χρόνια είχα υπό την επίβλεψή μου ένα portfolio συνεργατών που δραστηριοποιούνταν κυρίως στις κατηγορίες της Μόδας. 

Τι σήμαινε όμως τότε αυτό; Σήμαινε καθημερινή γραπτή και προφορική επικοινωνία με τους συνεργάτες με απώτερο σκοπό την επίλυση αποριών, τη βελτίωση της απόδοσής τους στο Skroutz και τη μέγιστη αξιοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών και λειτουργιών του.

Ζώντας τον οργανισμό από μέσα, κατάλαβα πως αν κάτι χαρακτηρίζει το Skroutz αυτό σίγουρα δεν είναι ο εφησυχασμός. Μια σειρά από καθοριστικές αλλαγές, όπως η αλλαγή του μοντέλου κοστολόγησης (σε Cost per Sale) και η εισήγηση στο -τότε- “Καλάθι του Skroutz” (αλλιώς “Έξυπνο Καλάθι”, αλλιώς spoiler alert “Marketplace”) έκαναν το Skroutz συνώνυμο της αλλαγής, ως κύριο μέσο της συνεχούς προόδου. Αυτό που θα μου μείνει ανεξίτηλο, είναι πως όλες οι αλλαγές και η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης της εμπειρίας των εμπόρων μας, μας μετέτρεψαν σε μια “γροθιά”! Μία ομάδα με επιμονή, υπομονή, πάθος, θέληση, θάρρος! Και όπως πάντοτε λέω “Teamwork, makes the best work”. Η ομαδικότητα πάντοτε συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλλει στην εξέλιξη, την αποτελεσματικότητα και την επίτευξη των στόχων μας!

Ζώντας τον οργανισμό από μέσα, κατάλαβα πως αν κάτι χαρακτηρίζει το Skroutz αυτό σίγουρα δεν είναι ο εφησυχασμός.

Έχουμε φτάσει στο 2020 και… ο Covid έρχεται να ταράξει και να αλλάξει άρδην την καθημερινότητά μας, καθώς μέσα σε μία ημέρα η τηλεργασία μπήκε στη ζωή μας. Θυμάμαι την αγωνία για το άγνωστο “αύριο”. Για το πώς θα καταφέρναμε να προσαρμοστούμε σε αυτήν τη νέα και μοναχική συνθήκη. Για το πότε θα βρισκόμασταν όλοι μαζί ξανά. Οι πρώτες ημέρες εργασίας από το σπίτι ήταν πρωτόγνωρες και αμήχανες. Επικρατούσε η ανησυχία της σύνδεσης, να μην “πέσει” το ίντερνετ ή το ρεύμα και να κυλήσει απροβλημάτιστα η μέρα στα “συστήματα”. Ωστόσο, από την πρώτη μέρα είχαμε διασφαλίσει το σημαντικότερο, τη μεταξύ μας αλληλεπίδραση, έστω και… virtually! Πολύ γρήγορα, βρήκαμε τους ρυθμούς μας και συνηθίσαμε αυτό το νέο καθεστώς. 

Και ύστερα ήρθε ο Covid- 19

Οι μέρες του lockdown γίνονται εβδομάδες και οι εβδομάδες μήνες, ώσπου ακολουθεί μερική επιστροφή στο γραφείο με μάσκες, με βεβαιώσεις, με αποστάσεις. Όσο προσπαθούσαμε να κρατήσουμε την εσωτερική μας ισορροπία, ήταν απαραίτητο να εξασφαλίσουμε την προσαρμογή των συνεργατών στη νέα πραγματικότητα. Τελικά, δεν αργήσαμε να καταλάβουμε πως και οι συνεργάτες μας τα κατάφεραν, απελευθέρωσαν τις δυνατότητες της πλατφόρμας και πέτυχαν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που στο γραφείο μας περίμεναν 8(!) κούτες κρητικά ξεροτήγανα με ευχαριστήριο σημείωμα που έγραφε πως “Το Καλάθι του Skroutz αποτέλεσε τη μοναδική πηγή εσόδων για το κατάστημά μου αυτές τις δύσκολες στιγμές” και εκεί συνειδητοποίησα με περίσσια ικανοποίηση και συγκίνηση πόσο περίφημα τα έχουμε πάει. Τα καταφέραμε όλοι μαζί και βγήκαμε πιο δυνατοί!

 

Δώρο από έμπορο κατά το lock down στα γραφεία του skroutz

Η εξέλιξη μου στο Skroutz 

Το Skroutz μεγαλώνει ραγδαία και μαζί του μεγαλώνω κι εγώ! Εξελίσσομαι σε People Manager, αναλαμβάνω τα νέα μου καθήκοντα και έχω πια τη δική μου ομάδα από Account Managers, στην κατηγορία της Μόδας. Η καθοδήγηση, ο σεβασμός, η ειλικρίνεια, ο διάλογος, η επιβράβευση, η ομαδικότητα διέκρινα πως οδηγούν στην επιτυχία και στο να “βγάλεις” τον καλύτερο εαυτό των ανθρώπων.

Η εξέλιξη μου στο Skroutz δεν σταματά και με ένα fast forward φτάνουμε στο σήμερα, Απρίλιος του 2024, που με βρίσκει στη θέση του International Partners Success Lead του Εμπορικού Τμήματος. To Skroutz “ανοίγει τα φτερά του και πετάει εκτός συνόρων” και η νεοσύστατη International Partners Success ομάδα συμβάλλει στη στρατηγική ανάπτυξη των συνεργατών του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες. Η επέκταση αυτή αποτελεί μία νέα exciting πρόκληση και μας καλεί να εξερευνήσουμε τις νέες αγορές, να βελτιώσουμε και να αναπροσαρμόσουμε τις υπάρχουσες λειτουργίες της πλατφόρμας, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των συνεργατών και να μιλήσουμε στην “ίδια γλώσσα”, αυτή του ηλεκτρονικού εμπορίου. Δέσμευσή μας, είναι να παρέχουμε στο σύνολο των συνεργατών εξατομικευμένες λύσεις μέσω μιας πληθώρας καινοτόμων υπηρεσιών, ώστε να εξασφαλίσουμε προστιθέμενη αξία για την επιχείρησή τους. 

Η Εxpress παράδοση, η δυνατότητα αποστολής παραγγελιών στο εξωτερικό, η υπηρεσία αποθήκευσης και διεκπεραίωσης παραγγελιών (Fulfilled by Skroutz), η διαφήμιση είναι μόνο μερικές από τις υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους συνεργάτες μας, στα πλαίσια του αναπτυξιακού τους πλάνου, με σκοπό την ενίσχυση της παρουσίας τους, των πωλήσεων και του τζίρου τους.

Αναρωτιέστε πως τα καταφέρνουν όλα αυτά; Η απάντηση δε θα μπορούσε να είναι άλλη από το αγαπημένο μας #1 Marketplace στην Ελλάδα! Όπως έχει γράψει και σε ένα παλαιότερο άρθρο ο συνάδελφος μου ο Γιώργος, μια φράση περιγράφει επακριβώς τον τρόπο που κάνουμε τα πράγματα στο Skroutz: Hold my beer! 

Νιώθω περήφανη που είμαι συνεπιβάτης στο ταξίδι του Skroutz!Έχοντας ως πυξίδα την αξία μας “Better now than perfect”, ανυπομονώ για τον επόμενο προορισμό! 

 

Αντιγόνη Φραγκούλη 

Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η αγάπη για το tech industry και την επικοινωνία ξεκίνησε από το Beat και συνεχίζεται μέσω του ρόλου International Partners Success Lead στην ομάδα του Εμπορικού Τμήματος στην Skroutz. 

Σχετικά Άρθρα
Skroutz-Skroutz Secure Coding Sessions
Teams
Mar 11, 2024

Skroutz Secure Coding Sessions

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι χρειάζεται για να γράψουμε κώδικα στο Skroutz, που όχι μόνο να είναι λειτουργικός αλλά να προσφέρει και τη μέγιστη ασφάλεια στον χρήστη;
Skroutz-Operational Excellence:  H Skroutz συνταγή
Marketplace
Feb 7, 2024

Operational Excellence: H Skroutz συνταγή

Οι Αξίες και οι Αρχές είναι το DNA της κάθε εταιρείας, τα βασικά εκείνα στοιχεία στα οποία θα βασιστούν - αργά ή γρήγορα - όλοι οι κανόνες, οι συμπεριφορές, οι αποφάσεις και οι ενέργειες της.
Skroutz-Compassionate Leadership
Career
Jan 18, 2024

Compassionate Leadership

Οι σημερινοί ηγέτες ανακαλύπτουν πως είναι να ηγείσαι μέσα από τη δύναμη της κατανόησης και της συμπόνοιας (compassionate leadership).
Όλα τα άρθρα