Μια μέρα με τη Σχεδία

Impact
Dec 20, 2023

Δράσεις αλληλεπίδρασης για ένα καλύτερο αύριο.

Στη Skroutz πιστεύουμε στη δύναμη της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Στόχος μας είναι, μέσα από μία σειρά δράσεων και συνεργασιών, να συνεισφέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε στο να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Για αυτό χαιρόμαστε να στηρίζουμε οργανώσεις που έχουν το ίδιο όραμα με εμάς!

Μια από αυτές τις οργανώσεις είναι και η Σχεδία: το μοναδικό περιοδικό δρόμου στη χώρα μας και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου (INSP), η οποία μέσα από μια σειρά δράσεων στηρίζει ανθρώπους σε συνθήκες αστεγίας.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, η Skroutz επιδότησε το πρόγραμμα “Δράσεις Αλληλεπίδρασης” της Σχεδίας μέσω του οποίου οι εργαζόμενοί μας είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια μέρα με τους ανθρώπους της, να μάθουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να δουν πώς η Σχεδία στηρίζει τα μέλη της έμπρακτα.

Αόρατες Διαδρομές

Η μέρα ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το Μεταξουργείο. Ο κύριος Μιχάλης και η κυρία Ιωάννα, πωλητές της Σχεδίας, μας περίμεναν έξω από τον σταθμό του μετρό, με χαμόγελο και όρεξη να ξεκινήσουν αυτήν την πολύ ιδιαίτερη περιήγηση.

Μέσα από την προσωπική τους αφήγηση και τη βόλτα στις “αόρατες” γειτονιές της Αθήνας, μάθαμε για τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές του κέντρου της πόλης (συσσίτια, υπνωτήρια, κέντρα απεξάρτησης, κέντρα ημέρας κ.α.), καθώς και για το πώς οι ίδιοι οι οδηγοί μας έχουν βιώσει ή εξακολουθούν να βιώνουν τη ζωή στον δρόμο. 

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η ζεστασιά με την οποία μιλούσαν οι οδηγοί μας για την Σχεδία, αλλά και η αισιοδοξία που είχαν για το μέλλον, παρ’όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

invisible routes μια μερα με τη σχεδία a day with sxedia

Εργαστήριο Επαναχρησιμοποίησης

Η βόλτα μας είχε τελική στάση το Σχεδία Home, έναν μοναδικό χώρο στην οδό Κολοκοτρώνη, όπου μπορεί να βρει κανείς το καφέ-μπαρ, το εστιατόριο αλλά και το πωλητήριο της Σχεδίας, όπου πωλούνται αντικείμενα φτιαγμένα από παλαιότερα τεύχη της.

Με το που μπήκαμε στον χώρο, παρατηρήσαμε στην οροφή δεκάδες χειροποίητα σπιτάκια, αλλά και χειροποίητες βαρκούλες να κρέμονται στην είσοδο. 

shedia home μια μερα με τη σχεδία a day with sxedia

Κάθε σπιτάκι αντιπροσωπεύει έναν άνθρωπο της Σχεδίας που κατάφερε να φύγει από τον δρόμο και να βρει σπίτι. Και κάθε βαρκούλα, έναν πωλητή που μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του και στη συνέχεια να αφήσει τη Σχεδία για μια πιο μόνιμη δουλειά! – μας είπε η υπεύθυνη του χώρου.

Και έτσι ξεκίνησε το workshop μας. Οι άνθρωποι της Σχεδίας μας έδειξαν πώς μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε σελίδες από παλιά τεύχη της, για να φτιάξουμε κάτι νέο: από μαγνητάκια για το ψυγείο μέχρι καρφίτσες και σακουλάκια δώρου!

shedia creations μια μερα με τη σχεδία a day with sxedia

Γεύμα στο εστιατόριο

Αφού ολοκληρώσαμε το εργαστήριο και ο καθένας είχε στα χέρια του την δική του προσωπική δημιουργία, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το εστιατόριο του Σχεδία Home και να απολαύσουμε τις μοναδικές του γεύσεις. 

Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε μια μέρα με τη Σχεδία. Μια πρωτοβουλία η οποία ελπίζουμε να σηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων και συνεργασιών στο μέλλον!

shedia home μια μερα με τη σχεδία a day with sxedia

Μάθε περισσότερα για τη Σχεδία εδώ. Διάβασε για όλες τις δράσεις μας εδώ.

 

Πωλητής για μία ώρα 

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, για μια ακόμα φορά η ομάδα του  Skroutz ξανά δίπλα στη Σχεδία, γίνεται πωλητής για μια ώρα στους δρόμους της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι. Μια ομάδα 20 ατόμων, έγινε πωλητής της Σχεδίας και ενημέρωσε τους περαστικούς για το έργο της Σχεδίας αλλά και βοήθησε στην πώληση του περιοδικού. 

Πωλητής της Σχεδίας
Σχετικά Άρθρα
Skroutz-Μια μέρα... για το Περιβάλλον!
Impact
Jun 5, 2024

Μια μέρα... για το Περιβάλλον!

Στη Skroutz, φροντίζουμε κάθε μέρα να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να παραμένουμε ενημερωμένοι για περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και για το πως ο καθένας από εμάς χωριστά μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης.
Skroutz-Εκπαίδευση: Ένας σημαντικός πυλώνας κοινωνικής εταιρικής ευθύνης για το Skroutz
Education
Dec 15, 2023

Εκπαίδευση: Ένας σημαντικός πυλώνας κοινωνικής εταιρικής ευθύνης για το Skroutz

Σε μια προσπάθεια απολογισμού για την χρονιά που σιγά σιγά τελειώνει, αισθανόμαστε γεμάτοι μιας και για μια ακόμα χρονιά μείναμε πιστοί στη ανάγκη μας να στηρίξουμε το θεμέλιο του μέλλοντος, τα παιδιά.
Skroutz-Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη : Χτίζοντας μαζί έναν καλύτερο κόσμο
Impact
Jun 6, 2023

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη : Χτίζοντας μαζί έναν καλύτερο κόσμο

Υποστηρίζουμε ανθρώπους & κοινότητες και δημιουργούμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.
Όλα τα άρθρα