Compassionate Leadership

Career
Jan 18, 2024

Οι σημερινοί ηγέτες ανακαλύπτουν πως είναι να ηγείσαι μέσα από τη δύναμη της κατανόησης και της συμπόνοιας (compassionate leadership) – ποιότητες που υπερβαίνουν την πιο παραδοσιακή έννοια της επιτυχίας και που οδηγούν σε ομάδες με καλύτερο engagement, πιο υγιείς εργασιακές κουλτούρες και βιώσιμη ανάπτυξη. Οι μέρες όπου η ηγεσία ήταν συνυφασμένη με εντολές και έλεγχο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.  

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να γίνεται συχνά λόγος και να αναδεικνύεται ένα διαφορετικό είδος ηγεσίας το οποίο βασίζεται στη ενσυναίσθηση και την κατανόηση. Μπαίνουμε άραγε σιγά σιγά σε μία εποχή όπου η κατανόηση και η συμπόνοια θα συμπορεύεται με το όραμα και τη στρατηγική? 

Τι σημαίνει ηγούμαι με συμπόνοια?

Στον πυρήνα του, ηγούμαι με συμπόνοια σημαίνει οτι κατανοώ, ενσυναισθάνομαι και συνδέομαι με τα μέλη της ομάδας μου σε ανθρώπινο επίπεδο. Αναγνωρίζω πως πίσω από κάθε ρόλο και καθήκοντα υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει τις δικές του χαρές, δυσκολίες και φιλοδοξίες. Σημαίνει οτι μπορώ ως ηγέτης να δω σε μεγαλύτερο βάθος και να δημιουργήσω ένα περιβάλλον όπου κάθε μέλος της ομάδας μου θα νιώθει οτι αναγνωρίζεται, ακούγεται και υποστηρίζεται. 

Η ενσυναίσθηση έχει κεντρικό ρόλο όταν ηγούμαστε με συμπόνοια γιατί μας δίνει την ικανότητα να “μπούμε” στα παπούτσια του άλλου, να ακούσουμε ενεργά και να ανταποκριθούμε με κατανόηση. Ο compassionate ηγέτης δεν είναι προσηλωμένος αυστηρά και μόνο στο τελικό στόχο – επενδύει παράλληλα στο well-being και την ανάπτυξη των μελών της ομάδας του.

Compassionate leadership: Γιατί έχει σημασία?

Αρχικά, συντελεί στο να καλλιεργηθεί η εμπιστοσύνη και η αφοσίωση. Όταν οι εργαζόμενοι μας νιώθουν ότι οι leaders τους νοιάζονται ειλικρινά για αυτούς, δημιουργείται ένα συναίσθημα εμπιστοσύνης και δέσμευσης. Και αυτά είναι σημαντικά στοιχεία ώστε να υπάρξουν δεμένες ομάδες που συνεργάζονται απρόσκοπτα ώστε να επιτύχουν κοινούς στόχους. 

Επιπρόσθετα, τροφοδοτεί το κίνητρο και τη δέσμευση των εργαζόμενών μας. Οι compassionate leaders γιορτάζουν τις επιτυχίες των ομάδων τους, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των μελών και προσφέρουν την υποστήριξη τους όταν υπάρχουν εμπόδια. Αυτή η ενθάρρυση διατηρεί το motivation και καλλιεργεί ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον όπου τα μέλη των ομάδων νιώθουν ενδυναμωμένοι και διατεθειμένοι να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. 

Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι compassionate leadership δε σημαίνει πως προσφέρω ως manager στήριξη μόνο σε δύσκολες στιγμές. Είναι στόχος μας να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα όπου ευδοκιμούν η καλοσύνη, ο σεβασμός και η συμπερίληψη. Οι compassionate ηγέτες αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και δίνουν χώρο να ακουστούν και να αναπτυχθούν διαφορετικές οπτικές και εμπειρίες. 

Οι compassionate leaders γιορτάζουν τις επιτυχίες των ομάδων τους, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των μελών και προσφέρουν την υποστήριξη τους όταν υπάρχουν εμπόδια.

Πώς μπορούμε να ηγούμαστε με συμπόνοια?

Όλα ξεκινούν από εμάς τους ίδιους. Για να ηγηθούμε με ενσυναίσθηση χρειάζεται ο καθένας από εμάς να κατανοήσει τα δικά του συναισθήματα, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία. Χρειάζεται καθημερινά να ακούμε ενεργά, να επιδεικνύουμε ταπεινότητα και ευαλωτότητα. Χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στο να καλλιεργηθούν ειλικρινείς και δυνατές σχέσεις. 

Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να εντάξουμε την ποιότητα της συμπόνοιας σε διαδικασίες και πολιτικές των οργανισμών μας. Εστιάζοντας στο well-being των εργαζόμενών μας, προσφέροντας mentorship προγράμματα και σχεδιάζοντας κανάλια ανοιχτής επικοινωνίας είναι κάποιες πρωτοβουλίες που μπορούν να φέρουν τη συμπόνοια στα εργασιακά περιβάλλοντα. 

Συμπερασματικά

Η ηγεσία βρίσκεται σε μια διαδικασία μεταμόρφωσης και φαίνεται πως ποιότητες όπως η ενσυναίσθηση, η κατανόηση και το αυθεντικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους πίσω από τον ρόλο βρίσκονται στο επίκεντρο. Η compassionate ηγεσία δε φαίνεται να είναι απλά μία νέα μόδα. Είναι μια δυναμική στροφή σε έναν πιο ανθρωποκεντρικό, βιώσιμο και επιτυχημένο τρόπο να ηγούμαστε και να πετυχαίνουμε σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον. Ως ηγέτες, ας αγκαλιάσουμε αυτή την αλλαγή και ας ανοίξουμε το δρόμο για ένα πιο φωτεινό και με περισσότερη ενσυναίσθηση μέλλον. 

Το κείμενο υπογράφει η Ρόζα Ταπίνη, Head of People Operations, Skroutz. 

Πρώτη δημοσίευση στο περιοδικό HR Professional Ιανουαρίου 2024.

Roza Tapini, Head of PeopleOps

Η Ρόζα Ταπίνη είναι η Head of People Operations της Skroutz. Πριν έρθει στη Skroutz, εργάστηκε στην εταιρεία Tripsta, ένα από τα μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά πρακτορεία στην Ελλάδα επί σειρά ετών, όπου και κατείχε διάφορες θέσεις, με πιο πρόσφατη την Compensation & Benefits Manager.

Από τα πρώτα της κιόλας βήματα, κατείχε θέσεις πάντα στο πεδίο της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού σε πολλές και διαφορετικές εταιρείες. Σήμερα, συμμετέχει ως εθελόντρια σε μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως οι    30 Community και Job Pairs, ως μέντορας και σύμβουλος καριέρας για ανέργους και νέους πτυχιούχους. 

Η Ρόζα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών πάνω στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο του Cardiff και κάτοχος προπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Ναυτιλιακά από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Σχετικά Άρθρα
Skroutz-Εφαρμόζοντας αρχές και μεθοδολογίες Product Management στην People Operations ομάδα
Career
Jun 10, 2024

Εφαρμόζοντας αρχές και μεθοδολογίες Product Management στην People Operations ομάδα

Στη διαδρομή της προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης, έρχεται συχνά αυτή η στιγμή που συνειδητοποιούμε την ανάγκη για αλλαγή, την επιθυμία να καταρρίψουμε παλιές συνήθειες και να αγκαλιάσουμε νέες προοπτικές.
Skroutz-6 years in 500…ish words
Career
Apr 9, 2024

6 years in 500…ish words

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2018, στα ευάερα και ευήλια open space γραφεία του Skroutz στην Νέα Ιωνία με τον λαχταριστό πρωινό μπουφέ, τότε ακόμη που η εταιρεία μετρούσε γύρω στα 140 άτομα.
Skroutz-Skroutz Secure Coding Sessions
Teams
Mar 11, 2024

Skroutz Secure Coding Sessions

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι χρειάζεται για να γράψουμε κώδικα στο Skroutz, που όχι μόνο να είναι λειτουργικός αλλά να προσφέρει και τη μέγιστη ασφάλεια στον χρήστη;
Όλα τα άρθρα