Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2023: Αύξηση μέσου καλαθιού κατά 24,44%

Data
Sep 14, 2023

Το υψηλότερο μέσο ποσοστό έκπτωσης σημειώθηκε στις οικογένειες κατηγοριών Μόδα, Παιδικά-Βρεφικά και Τεχνολογία.

Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2023: Το Skroutz, το #1 marketplace στην Ελλάδα, αναλύει και παρουσιάζει την online αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών για την συγκεκριμένη περίοδο στο Skroutz Marketplace. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση τιμή του καλαθιού αγγίζει τα 50€, σημειώνοντας αύξηση 24,44% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο εκπτώσεων του 2022. Αξίζει να σημειωθεί πως οι κατηγορίες στις οποίες οι καταναλωτές ξόδεψαν κατά μέσο όρο τα περισσότερα χρήματα ήταν η Τεχνολογία, η Μόδα και τα Hobby-Αθλητισμός.

Συνεχίζοντας την ίδια τάση με πέρυσι, η κατηγορία Μόδα σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό αγορών με έκπτωση, για να ακολουθήσουν τα Παιδικά-Βρεφικά είδη και η Τεχνολογία. Συνολικά το μέσο ποσοστό έκπτωσης κινήθηκε σε παρόμοια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι – κοντά στο 10% και για τις δύο περιόδους. 

Αναλυτικά, τα ποσοστά αγορών για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2023 που σημείωσε κάθε κατηγορία είναι:

Οικογένεια κατηγοριών

Ποσοστό αγορών με έκπτωση (επί του συνόλου των αγορών ανά κατηγορία)

Μόδα

24,88%

Τεχνολογία

14,72%

Παιδικά-Βρεφικά

13,65%

Hobby-Αθλητισμός

11,57%

Επαγγελματικά-B2B

10,25%

Υγεία-Ομορφιά

10,06%

Supermarket

9,08%

Σπίτι-Κήπος

8,77%

Auto-Moto

8,00%

Αυξητική τάση κατέγραψε και το ποσοστό των χρηστών που επωφελείται τις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2023 και τα Plus Deals, φτάνοντας το 46,59% σε σχέση με το 26,60% του 2022. Να σημειωθεί ότι οι ειδικές προσφορές Plus Deals που απευθύνονται αποκλειστικά στους Skroutz Plus users συνεχίζονταν κανονικά και κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στην κατηγορία Μόδα οι Skroutz Plus users εκμεταλλεύτηκαν τα Plus Deals. 

8 στους 10 Plus χρήστες έκαναν αγορές Plus Deals στην κατηγορία μόδα. Αντίστοιχα υψηλά ποσοστά σημειώθηκαν και στην κατηγορία Υγεία-Ομορφιά (65,33%). 

Τέλος, πάνω από τo 20% των χρηστών πραγματοποιούν για αγορές με έκπτωση κατά την περίοδο των εκπτώσεων χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα “Δόσεις για όλους” (Buy Now, Pay Later) που προσφέρει η Skroutz. Αντίστοιχα κατά το έτος 2022 το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται στο 12,50%. Γεγονός που καταδεικνύει την όλο και μεγαλύτερη αποδοχή του προγράμματος “Δόσεις για όλους” από το καταναλωτικό κοινό, καθώς ως φαίνεται το πρόγραμμα καλύπτει μία βασική ανάγκη των καταναλωτών. 

Αντίστοιχη έρευνα πραγματοποιήθηκε και για την αγοραστική δεινότητα των Ελλήνων για το Πάσχα 2023, κατά την οποία είχε παρατηρηθεί ξανά αύξηση της μέσης τιμής του καλαθιού σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

 

*Τα στοιχεία αφορούν στην περίοδο από 10 Ιουλίου μέχρι και 31 Αυγούστου 2023.

Σχετικά Άρθρα
Skroutz-Skroutz: Επένδυση σε νέες αποθήκες στον Ασπρόπυργο
Partners
Mar 28, 2024

Skroutz: Επένδυση σε νέες αποθήκες στον Ασπρόπυργο

Η υπηρεσία Fulfilled by Skroutz αποκτά μεγαλύτερη δυναμική ενισχύοντας τη δυνατότητα των εμπόρων για μεγαλύτερη επιχειρησιακή ανάπτυξη.
Skroutz-Skroutz: Δωρεάν υπηρεσία ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών
Marketplace
Mar 20, 2024

Skroutz: Δωρεάν υπηρεσία ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών

Με κάθε αγορά ηλεκτρικής συσκευής από το Skroutz, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν υπηρεσία ανακύκλωσης της παλιάς συσκευής σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.
Skroutz-Express Παράδοση το Σάββατο από την Skroutz
Marketplace
Mar 6, 2024

Express Παράδοση το Σάββατο από την Skroutz

Η Express Παράδοση το Σάββατο, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παραλάβουν το Σάββατο τις παραγγελίες που έχουν καταχωρήσει μέχρι την Παρασκευή στις 15:00.
Όλα τα άρθρα