Συνάντηση της Ημερίδας ΟΔΕ με τη Skroutz

May 1, 2024

Γράφει ο Σαράντης Μαρίνος.
Υπεύθυνος φοιτητικής ημερίδας “ΟΔΕυοντας για WORK-LIFE BALANCE”
4ετής φοιτητής ΟΔΕ του ΟΠΑ

Επίσκεψη στα γραφεία της  Skroutz πραγματοποιήσαν οι εθελοντές-φοιτητές της ημερίδας ΟΔΕ του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 5 Απριλίου, οι εθελοντές της φοιτητικής ημερίδας “ΟΔΕυοντας για WORK-LIFE BALANCE” συναντήθηκαν με στελέχη του Skroutz στα γραφεία της εταιρίας στη Νέα Ιωνία.

Έχοντας πραγματοποιήσει μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των εθελοντών της φοιτητικής ημερίδας ΟΔΕ, την επιστημονική υπεύθυνη Δρ. Χατζοπούλου Έλενα και τη Chief Marketing Officer της Skroutz Θάλεια Γελαδάκη, προγραμματίστηκε και μία επίσκεψη των εθελοντών στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας. Εκεί, ήρθαν σε επαφή με δύο στελέχη της εταιρίας: από το τμήμα ανθρώπινων πόρων και από το τμήμα marketing.

Αρχικά, η People Operations Lead (τμήμα HR), Nour Badredin, παρουσίασε την ιστορία και την οργάνωση της εταιρίας. Με άλλα λόγια, έδειξε σε ποια τμήματα χωρίζεται η εταιρία και πρόβαλλε μέσα στο χρονικό ορίζοντα των 19 χρόνων πώς κατάφερε από μία πλατφόρμα σύγκρισης τιμών να γίνει το μεγαλύτερο marketplace στην Ελλάδα και την Κύπρο, τι υπηρεσίες παρέχει επιτυχημένα στους πελάτες της κ.ά.. Βασικός παράγοντας επιτυχίας της εταιρίας είναι ο ανθρωποκεντρικός της χαρακτήρας που νοιάζεται όχι μόνο για τους εργαζομένους, τους πελάτες και τους συνεργάτες της, αλλά και γενικά το συνάνθρωπο, δείχνοντάς το μέσω μην κερδοσκοπικών δράσεων διατηρώντας χαμηλό προφίλ.

Μετά από σύντομο διάλειμμα για σνακ και αναμνηστικά δώρα, ο Marketing Lead, Νίκος Σουέρεφ, ανέλυσε στη σημασία του marketing για την εταιρία και πώς συνέβαλε στην ανάπτυξη της Skroutz σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τις στρατηγικές που έχουν υλοποιηθεί αλλά και για το πώς η επιχείρηση κατάφερε να γίνει ηγέτης και να αντιμετωπίσει διάφορες προκλήσεις. Εκτός αυτού, ο κ. Σουέρεφ συμβούλεψε τους φοιτητές πώς να κινηθούν στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Πριν το πέρας της συνάντησης, η κα Nour, ή όπως την αποκαλούν οι συνάδελφοί της, Sailor Nour, ξενάγησε τους εθελοντές στα γραφεία και τις διάφορες εγκαταστάσεις της εταιρίας κάνοντας πιο εμφανή τη χημεία που υπάρχει μεταξύ των εργαζομένων.

Συνοψίζοντας, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μια επιτυχημένη Ελληνική επιχείρηση με υγιές εργασιακό περιβάλλον, και να λάβουν αρκετές και χρήσιμες πληροφορίες.